måndag 30 april 2012

I fredag fick Linns klass ha ett uppträdande på fredagens samling och självklart var jag där och tittade, även Hoppe var med och tittade. Linn var så nöjd efter och tyckte att det var jättekul, så det var ju tur att dom fick göra det två gånger. Hon lärde sig snabbt vad hon skulle säga och sjunga så det krävdes ingen större träning hemma, jag frågade ibland om hon kunde sjunga låten för mig och berätta vad hon skulle säga.

Alla barnen.

Linns klass.

Sång och dans.

Linn pratar.

Igår åkte Hoppe tillbaka till Sverige så nu är vi själva igen, nästa besök vi får är i augusti. Men innan är ju vi i Sverige på sommarlov, blir Vimmerby, Idré och Luleå. Men även en sväng för mig till Sandviken för att träffa gamla vänner, så det blir 2-3 dagar där barnfritt. Helt otroligt vad fort tiden går, Hoppes besök och att det snart är sommarlov för barnen. Dom har sista skoldagen den första juni, så en månad kvar nu. Känns att sommaren kommer närmare då värmen har börjat komma på allvar, sista dagarna Hoppe var här var det +34 på kvällen och det är varmt.


fredag 27 april 2012

Buddha tooth temple.


Idag har jag och Hoppe varit till Budda tooth temple som ligger i Chinatown, tänkte göra det igår men vi hann inte eller rättare sagt vi fastnade för mycket efter vägen i stånden. Idag var vi smarta och tog en taxi direkt till templet, tar man tunnelbanan så måste man gå förbi alla roliga stånd och butiker vilket är väldigt svårt för oss. Det var ett stort och fint tempel, väldigt lugnt tyst där inne. Kul att få se alla budda men den som är i tuppens år såg riktigt ond ut, alla andra var harmoniska och fina medans den så elak ut.

Utanför.

Fint utsmyckad, för 1 maj kanske?

Buddha i tuppens år, ser ond ut.


Men det var intressant att få se detta tempel, sett det utifrån många gånger men aldrig varit in.

tisdag 17 april 2012

Stranden.

För någon dag sedan var vi till stranden vid Jerkers jobb för mat och snäckplockning, som vanligt blev det en hel del snäckor med oss hem. Jag och Hoppe plockade en hel del och har pysslat, lagt vid ljus och i en vas. Linn och Oscar plockade också en del men jag och Hoppe var nog värst, men vi hittade väldigt mycket denna gång så det blev bara mer och mer.

Många fina blev det.

Hittade en Eremitkräfta på stranden.

Det är full fart här nu och massor av kul, barnen har börjat ha mer kompisar här och har även börjat vara hos andra. På torsdag kommer en från Oscars klass hit och leker med honom och nästa vecka kommer en från Linns klass och leker här, så full rulle för barnen också.

Idag tappade Oscar sin första tand, och om han är stolt! först blev han lite rädd när Jerker tog den men det gick över ganska snabbt och sen kom stoltheten, så nu kan han knappt vänta tills tandfen har varit här. Och att han ska få visa sina kompisar och lärare imorgon, han är nog inte så svår att få upp imorgon.


Stolt kille.

Imorgon ska jag och Hoppe till baren som är på båten, helt otroligt där uppe, efter blir det nog Raffles och en Singapore Sling. På dagen har vi siktat in oss på fotmassage, ska bli en kul dag.

torsdag 12 april 2012

Kalas och fiskspa.

Igår var Oscar på kalas, det var full fart från början till slut. Kalaset var tidigt så jag fick möta upp honom på skolan och åka därifrån, han fick byta om snabbt och äta ett litet mellanmål. Kalaset var på ett lekland som var likt Leos lekland, även fast han var bra trött så ville han inte hem när det var slut. När vi kom hem gick Linn och Jerker gick till Harborfront och hade en mysig eftermiddag, det började med fika och sen blev det fiskspa. Linn visste inget när dom gick, hon tyckte det var kul men det var nog lite läskigt först. Fiskarna är ganska stora.

Fika.

Linn får lite "hjälp" att sätta ner fötterna.


Provade sätta ner handen också.

Linn tyckte det var superkul, får se om hon vill gå dit fler gånger.



Tsunamivarningen upphävd!

Tsunamivarningen som gällde hela indiska oceanen är hävd, den drogs tillbaka tidigt imorse här.

lördag 7 april 2012

Glad Påsk!!

Här i Singapore firar vi såklart påsk, en mindre och lugnare påsk än vad det brukar vara men självklart har påskharen varit hit. Hoppe hade med sig lite påskpyssel som barnen har gjort och lite påskpresenter, kul med lite pyssel och det gillas. Vi var ut till IKEA när barnen var i skolan och tänkte köpa lite mer pyssel men IKEA hade inget, inga ägg eller så. Men i mathörnan hade dom lite som vi köpte, mest för Jerkers skull så han fick lite.

En påsk kärring.

Målade ägg och kanin.

Kul var det!

Denna flaska fick jag och Jerker när Hoppe kom, ska bli spännande och smaka.



Hoppas ni får en underbar påsk!!

tisdag 3 april 2012

Liten vila.

Liten kort vila till idag men snart är den över och det är full fart igen, snart landar "Hoppe" och kommer att vara här till den 29 april. Ska bli riktigt roligt, får se vad vi hittar på men det blir nog en hel del.

Idag började skolan igen och det var två pigga barn imorse, dom är nog mindre pigga när dom kommer hem. Speciellt Linn som har både simning och dans idag, Oscar har Mandarin efter skolan men ingen simning utan den är på torsdag. På tal om Oscar så håller han nu på att tappa sin första tand, han tycker det är så spännande och vill att den ska lossna NU! Så snart kommer tandfen hit igen, dröjer nog inte länge så som han håller på och vickar på den.