fredag 22 juni 2012

Glad midsommar!

Hoppas ni alla har haft en bra midsommar, det har vi haft. Här kommer några bilder från idag, tagna här i Idre. Det har varit en lugn dag med god mat och ridning, en rolig dag och imorgon blir det fiske igen.











Barnen fick rida på sina favoriter och jag fick hästen jag haft varje gång, Emme fick en ny som brukar vara busig men hon skötte sig bra. Man verkligen njuter av utsikten från stugan, dom sista två bilderna är från vår balkong. Imogon är det sista dagen här, vi åker tididgt söndag morgon till Vimmerby. Då har vi varit här i en vecka, dagarna har gått fort!

tisdag 19 juni 2012

Äntligen Idre.

Från balkongen.

Som vi har längtat hit, speciellt barnen men det är nog mest för renarna och att få sova längst upp i våningssängarna. Tyvärr är inte vädret riktigt på vår sida men vi hoppas på att det blir bättre, idag regnar det lite och blåser kallt så vår fisketur blir nog en annan dag.

Renar.

Igår var vi till Nipfjället och hade lite sol men i slutet kom det regn, vi hade med fika och fikade en bit upp. Barnen hittade lite snö och blev så glada, det var nog bättre än fikat. Annars har det inte hänt så mycket då vi kom hit i söndags eftermiddag, igår kväll bowlade vi och det var kul. Lek med pistolerna är det här oxå, en hel del.

 Oscar gör iordning för prickskytte.

Gäller att sikta ordentligt.

Kommer att lägga upp bilder från Nipfjället senare i ett inlägg, nu ska vi ut en sväng och gå runt på området. Se vad som är igång här och vad man kan göra, vi är lite tidiga här denna gång så allt har inte kommit igång än.


En hit!

Pistolerna som vi hade med oss var en stor hit, både hos barn och vuxna men det är bara att erkänna att det är grymt roligt att skjuta med dom. Blev lite prickskytte hos farmor och farfar innan vi åkte till Idre, jättekul tyckte barnen. (och vi vuxna)








tisdag 12 juni 2012

Paket till Oscar.

Oscar har länge velat ha en drömfångare men i Singapore är dom inte lätta att hitta, tänkt att Jerker skulle spana efter en när han varit ute på resa men han har inte varit iväg så mycket. Men Hoppe fick höra att Oscar ville ha en så efter besöket hos oss så fixade hon en till honom som han skulle få i Luleå, men nu blir det inget Luleå så då skickade hon den ner hit till Vimmerby. Oscar började öppna paketet och tog ur påsen med drömfångaren i, direkt sa han att det var en drömfångare - gissar att han kom på det när han såg fjädrarna. Han blev väldigt glad och skulle visa alla den, han vet nu var den ska vara i hans rum och ingen får röra den nu så den inte ska gå sönder. Han var väldigt söt och det var kul att se hur han reagerade trots att han var sjuk, skulle ha varit kul att se hur han skulle ha reagerat om han var frisk för glad blev han och det syntes.

 Spännande med paket.

 Svårt att öppna bara.

 Fokuserad Oscar.

 Nöjd kille som äntligen fått en egen drömfångare.

 En drömfångare!

Måste visa farmor och Linn.


Oscar skulle ha ringt till Hoppe idag och säga tack men stackarn har inte så mycket röst så det får vänta, Oscar skickar en bamsekram genom bloggen istället och säger att den ska hänga ovanför sängen - pappa får sätta en spik där. Men han är jättenöjd så TACK VÄNNEN! Synd bara att du inte kunde få ge den själv till honom. 


Vimmerby, ny bil, sjuk pojk.

Just nu är vi i Vimmerby, vi landade i Sverige i söndags tidigt på morgonen. Sov över hos storebror då vi köpt en bil som vi kunde hämta ut på måndag morgon, efter det var det tänkt att vi skulle vidare men så blev det inte då Oscar blev riktigt dålig. Så tråkigt då vi är där, vi ville ju busa med morbror Daniel men det blev inte så mycket av det. Oscar låg mest i soffan söndag och måndag, värst var nog måndagen. Men nu är vi i Vimmerby och Oscar mår bättre, han är inte helt ok men det är mer fart på Oscar nu. Han var nog pigg att skjuta farbror Johan när han kom med sina leksakspistoler.

Vår nya bil, jättenöjda.

Oscar idag, fortfarande sjuk men mycket piggare.

Denna vecka blir det mycket mys, på söndag åker vi till Idr'e en vecka och det ska bli så roligt. Vi kommer att vara där med makens bror och hans barn, det kommer att bli riktigt kul och jag, Linn och Oscar ska ut och leta renar.

fredag 8 juni 2012

Fredag kväll i Singapore.

Och vi hade krig i lägenheten..






Det är riktigt kul och kan gå lite vilt till, sen så gillar Jerker att skjuta mig hela tiden. Men jag brukar få Oscar på min sida och han hjälper mig.

onsdag 6 juni 2012

Flygövning.

Har varit flygövning här, längesedan det var så här många ute och så nära. Det är riktigt häftigt och se, låter lite väl mycket bara men då vet man ju när dom kommer och kan gå ut på balkongen och titta. Lyckades få kort på helikoptrarna men flygplanen var svårare, mindre och snabbare så kameran hade svårt att få fokus. Som mest var dom 6-7st i en grupp som kom, annars var det oftast två stycken som jagade en. Vad helikoptrarna gör vet jag inte riktigt, en stor och två mindre flög ihop hela tiden. En gång precis ovanför här och då dånade det rejält!






måndag 4 juni 2012

Cable car.




Jag och barnen har varit och åkt Cable car till Mt Faber, tänkte att vi skulle gå runt lite och ta kort, men det var lite för varmt för det så vi ska åka tidigare en annan dag. Men värmen var nog inte det största problemet utan att Angry Birds kommit och tagit över, dom var överallt och barnen speciellt Oscar var överlycklig så vi tog oss knappt ut för att ta kort och gå runt. Har lovat att dom ska få handla lite där nästa gång, dom skulle ha detta resten av året. Jag tyckte mest att det var lite småjobbigt, speciellt när dom började spela musik när vi åkte över. Barnen var dock helt tysta för dom satt och tittade på allt och även filmerna som visades när vi åkte, vi får nog ta med Jerker så han också får åka och njuta.

Gosedjur i hytten.



Olika hyttar.







Även inredningen var av Angry Birds och så hade dom en egen film som handlade om att grisarna tog Cable car mot Mt Faber men blir såklart stoppade.

Nu har barnen sommarlov! skulle ha skrivit om det och sätta in bilder när dom gick till bussen osv, sista dagen i skolan. Men jag når inte bilderna, provade att kopiera över dom till minneskortet då jag skulle sätta in dom i nya datorn... gick inte alls och när jag skulle föra över dom till gamla datorn istället hittade jag inte bilderna. Det är väl bara en liten inställning, men man ska ju hitta den också.