söndag 27 maj 2012

Port of Lost Wonder.

Idag har vi varit på Powl som är som ett vattenland med några kompisar, det var perfekt väder då det inte var någon sol. Men även om solen är borta så är det jättevarmt och fuktigt ute, idag är det +30 grader och det räcker bra. Barnen hade jättekul där och lekte hela tiden, kort paus för lunch och dryck. Jag satt och pratade med dom andra mammorna som var där, självklart pratade vi lite om partyt som vi ska ordna för Oscars klass imorgon.

Stora skeppet.


Massor med vatten.

Det bästa är nog den stora baljan eller vad man nu ska kalla det som sakta fyllt upp med vatten, sen när den plingar massor så vet barnen att den kommer att tömmas och sätter sig under den. Ser jätteroligt ut och det är MASSOR med vatten som kommer, var tvungen att ta kort på det.

Nu kommer vattnet!


Massor med vatten!

Lika kul varje gång.

Linns favoritställe är bassängen med skumbad, hon vill vara där varje gång det är igång.

 Inte igång, håller på att fyllas upp igen.

Hon trivs bra där.

Påvägen hem blev det glass, nu är vi hemma och vilar upp oss. Blir mys resten av eftermiddagen och kvällen, imorgon skola igen och jag ska hämta Jerker på flygplatsen då han äntligen kommer hem.

Gott med glass.

lördag 26 maj 2012

Helg igen.

Nu är det helg och vi hade tänkt ta linbanan över till Mt Faber på dagen då det börjat bli lite svalare, blev inte så då det började regna. Nu regnar det inte mer men vi hinner inte då det är middag om ett tag, räknar med iallafall 2-3 timmar där med kameran och lite fika. Efter middagen är det myskväll med gotta och film för barnen så då lär jag inte få ut dom, sen blir det mörkt här snabbt.

Fick post från Sverige med lite godis, godis som barnen älskade både för utseendet och smaken. Pratade precis med Jerker och fick höra att han hittat dom och såklart köpt några påsar... Vad det är för godis? Jo dessa..

Angry Birds godis.

Dom finns överallt!

Nu smet barnen ut, skulle titta mer på blommor. Sen blir det pizza när dom kommer hem, dom ville äta nu direkt så dom skulle få sitt godis men får snällt vänta lite till.

Imorgon ska vi till PLOW så inget regn! ska dit när dom öppnar och möta upp några kompisar, ska ha med kameran dit och ta lite kort men PLOW är ett mindre vattenland som barnen älskar att vara på och vi försöker åka dit varje söndag.

tisdag 22 maj 2012

Nöjd kille.

Idag kom det hem en väldigt nöjd kille som hade haft bild i skolan och gjort något stort som han sa, då har dom fått göra stora bilder och det tyckte Oscar var super kul och ville göra fler nästa gång.

Oscars fina bild.

Glad kille!

Oscar berättar om bilden.

Nu i slutet av terminen är det dags för smygandet igen, det är nu dags för klassfester! Så det är mycket mejlande och fixande, Oscars klass ska ha film och pizza party och Linns klass ska få ha pyssel party är det nu bestämt. Barnen vet inget så man får inte säga något till dom, nästa vecka är det dags för klassfesterna och det ska bli kul. Känns konstigt att det bara är nästa vecka kvar och sen sommarlov, tiden har gått jättefort.


fredag 18 maj 2012

Simgala.

Idag har barnen haft sin simgala med skolan, det avslutar deras simträning som dom har haft en gång i veckan sen första april. Vi hade tur med vädret då det var ingen sol, där dom var finns det inget tak utan allt är öppet och det kan bli olidligt när solen är framme. Räckte väldigt bra utan solen då det var jättefuktigt, så det gick åt en hel del vatten och solen kom fram sista 30min och det märktes. Simgalan slutade kl 12 så nu är vi hemma och ska äta lunch, sen får vi se vad vi ska hitta på men vi är nog inne en del och tar det lugnt. Dom är rejält trötta och sega nu, så lite mys och senare lite fika blir nog bra.











Barnen tyckte det var jättekul och dom har gillat alla simträningar, båda trivs riktigt bra i vattnet nu. gör inget om det kommer lite i ögonen och gillar att vara under vattnet - att dyka är nog det bästa med att simma.

Då är det helg igen, får se vad vi hittar på. Försökte få en tid och bowla men det var någon tävling där i helgen så det gick inte, imorgon tar vi nog linbanan antingen till Sentosa eller till Mt Faber. Vi får se vad vi hittar på, besök på Vivo för att handla lördagsgodis är såklart ett måste.

tisdag 15 maj 2012

Sjukling.

Idag kom Oscar hem sjuk från skolan, han hade börjat bli dålig vid lunch. Klagade på huvudvärk och fick gå till skolsystern, men då han inte hade fever. Lite senare började han bli varm och blev ditskickad igen, då hade han fått fever men det var så lite tid kvar av skolan så dom ringde inte mig utan han fick ligga och vila inne hos sköterskan till skolbussen gick. Men när han skulle till skolbussen så kräktes han, Oscar brukar göra det om han får hög fever. Så nu sitter han här hemma och ser på tv, han har en hink ifall men är bättre nu. Så imorgon är han hemma från skolan, hoppas han piggnar till fort.


Sjuklingen.

Igår åkte Jerker till Sverige och kommer hem igen den 26, så han är iväg nästan 2 veckor. Så att vara själv med barnen började ju lite sådär, men jag hoppas att detta är det enda och att jag och Linn håller oss friska.


söndag 13 maj 2012

Mors dag del 2.

Fick både tårta och presentkort på Adidas idag, jättefin och god tårta. Blommorna var av choklad, vi alla ville ha många av dom.




Väntar på att få börja fika.

Linn har velat ha låten "Man boy" nu ett tag så jag fixade den och hon blev så nöjd, jag och Jerker inte lika nöjd då ingen av oss gillar den låten.

Nöjd Linn när vi för över låten till hennes iPad.

Mors dag.

Idag är det mors dag och det verkar bli en mysig dag inne då det regnar ute, var storm inatt så jag har inte sovit så bra. På morgonen fick jag stora kramar av busungarna, presenter fick jag i fredags när barnen kom hem från skolan. Dom har hållt på en del i skolan, så underbara.

Linns presenter.



Oscars presenter.




När det ser ut såhär nere vid poolen så vet man att det har varit oväder.



tisdag 8 maj 2012

Simning och stereo.


Nöjd tjej med sin nya stereo.

I söndags var Linn och Jerker i stora poolen och Linn fick göra ett simtest, hon skulle simma 1000m utan stopp och klarade hon det så skulle hon få en stereo. Det klarade hon utan problem och då tyckte Jerker att om hon simmar ytterligare 200m så fikar dom på stan också, så hon simmade 200m och skulle nog kunna mer om hon inte var tvungen att springa upp på toa. Så sammanlagt simmade Linn 1200m i stora poolen och har numera en stereo i rummet, låten hon spelar mest just nu är Thunderstruck av AC/DC och står på sängen och sjunger med. Hon är supernöjd över den, har letat lite efter talböcker åt henne som jag ska föra över till Ipaden.

Den tar Ipad, iPhone, iPod, CD och har radio.

Sjunger Thunder!


Nu är det Oscar kvar, han har lärt sig att dyka från kanten men har inte simmat ordentligt än. Vi har sagt att om han simmar 200m får han åka iväg med Jerker och handla något fint, och fika såklart. Vi får se hur det går.

Dom har tränat simning även i skola och fredag den 18:e har skolan en stor simgala som avslutar simträningen, ska bli kul att se. Tyvärr missar Jerker det då han är i Sverige, och jag WITS lunchen då den är samtidigt.


söndag 6 maj 2012

Ny elefant.

En ny elefant finns i bokhyllan, en mindre som Linn har köpt. Hon ville köpa en när dom var här första gången och började spara, men dom slutade säljas innan hon han köpa en. Men nu har hon en, lite mindre än tiger elefanten. Skulle vilja hitta elefanten som är målad som spindelmannen, den skulle nog Oscar gilla. Hon ville att den skulle stå i bokhyllan med den andra.

Rosa och fin.

Ganska söt.

Oscar skulle nog gilla denna, Spideyphant.

Första besöket..

På vårdcentral blev det i fredags då Oscar började klaga på öronvärk i torsdags kväll, det var fortfarande kvar på fredagen så han fick vara hemma från skolan och jag ringde vårdcentralen. Visste sen innan vart jag skulle ringa efter att ha pratat med en kompis om vart man ska vända sig, hon rekomenderade en jättebra vårdcentral och vi fick komma in samma dag. Resultatet var öroninflammation i ytterörat, så nu är det dropp i örat till tisdag då det är återbesök. Han fick även smärtstillande att ta på kvällen om det var jobbigt, på tisdag ska även Linn med och vi alla ska göra en hälsoundersökning för att kunna ta tredje och sista Hepati A och B sprutan. Sen är det klart och vi behöver aldrig tänka på det igen, men då dom inte gett dom två första så ville dom göra en undersökning. Så nu har Oscar badförbud vilket är superkul då man har en pool utanför, men han tar det ganska bra. Just nu är Linn ute och simmar med Jerker i stora poolen, jag och Oscar har lekt Angry Birds. Men nu har han inte lika ont i örat som tidigare så dropparna verkar funka bra, hoppas det försvinner fort då det kan inte vara kul att ha ont i örat.

Full fart denna månad, avslutning i tennisen och skolan. Snart sommarlov även fast det känns som att julen precis är över, otroligt hur fort tiden har gått! I skolan är det en del grejer att gå på, snart får vi även nya betyg och det blir spännande. Tennis matcherna är klara men vi tränar månaden ut, vi vann serien så till hösten flyttar vi upp en division. Har avslutningsmiddag med laget och även en avslutningslunch med WITS, sen har Jerker en resa till Sverige och är iväg i två veckor. Min agenda är just nu min bästa vän, skulle inte överleva utann den. Men snart sommarlov och det ska bli kul, mycket resande dock men så är det och bara att köra. Hoppas på att inte frysa för mycket när jag och Hoppe ska grilla i Luleå, dom har fått snö nu igen och är inte så glada. Känns ju bra inför resan, packa långkallingar?





torsdag 3 maj 2012

Kojbygge.

Har man tråkigt kan man alltid bygga en koja, sen är det kanske inte så bra att bygga den framför dörren.. Det försvann en del stolar, kuddar och filtar. Vi fick absolut inte röra kojan så den fick vara i vardagsrummet i två dagar.