lördag 27 augusti 2011

Morgonpromenader.

Frida har visat mig en väldigt fin och trevlig runda här, väldigt jobbig i början då man går upp för ett mindre berg. Finns två rundor, en på ca 5km och en på ca 7. Men man kan gå mycket extra där om man vill, brukar vara cyklister som kör backträning där. Ska försöka gå den några gånger i veckan, även Hilde har börjat följa med och det är roligt. Frida har bott här i ett år och Hilde flyttade hit i april, båda har två barn.

Häftig bro.

Nybygget vid oss.

Frida till höger och Hilde till vänster.

Detta är intressant att se.

Bor en apfamilj på ett ställe här.


Här får man hålla ögonen öppna efter aporna.

I fredags var vi till Ikea och handlade, dom hade en Svensk hörna så det blev lite gotta med hem också, barnen blev glada.

Mmmm gotta.


tisdag 23 augusti 2011

Tennis och frissan.

Vi försöker spela tennis varje helg och barnen tycker att det är riktigt roligt, jag själv längtar tills mina grejer kommer så jag kan komma igång också. Nu har vi köpt ett stort rack i väntan på mina, blir lite lustigt då jag och Jerker spelar för då får han låna ett av barnens. Men det är verkligen roligt, jag hoppas på att hitta någon att spela med 1-2 ggr i veckan. Många som spelar här, vet inte på vilken nivå än och det verkar vara väldigt blandat.

Oscar.

Roligt är det!

Linn har börjat träna att springa efter bollen.

Såhär glad blir man när man träffar pappa.

Första gången vi var inn på Toy´s r us såg vi att man kunde bli klippt där, så det provade vi i fredags. Var jättebra, dom såg på film medans dom blev klippta. Efter fick dom lite godis och stickers, blir att gå dit fler gånger.

Vid ingången var frisören.

Oscar klar och fullt med godis i munnen.

Linn blir klippt.

Två glada och nyklippta barn.

Sen får jag inte glömma och berätta för er att  nu har Linn tappat sin andra framtand och tandfén hittade hit igen, det var viktigt att jag skulle skriva om det. Vi tog även en bild för att visa.

"Tandlöse"


fredag 19 augusti 2011

Tandlös och bad.

Herregud vad fort tiden går, tyckte att det nyss var helg och laddade för en ny skolvecka och nu är det helg igen! skolan fortsätter att flyta på och barnen tycker att det är kul.

Det som sker efter skolan och läxa är bad, bad, bad och lite mer bad. Skulle Linn och Oscar få välja själva så skulle dom bo i poolen. Och det blir nog barnpoolen vid den stora poolen då det finns en ruschkana där, men poolen utanför är bäst när det är simträning då den är djupare. Och på tal om simträning så började Linn simma igår själv med sin flytdräkt, så nu dröjer det nog inte länge innan hon simmar helt utan hjälp.

Skönt med kvällsdopp.

Igår tappade Linn en av sina framtänder och ser väldigt söt ut, den andra kommer också att lossna snart och då blir det klurigt att tugga. Tandfen hittade hit inatt och det var ju tur det, Linn var lite orolig för det. Oscar var lite tjurig nu på morgonen för han vill också tappa sina tänder, men det dröjer nog lite till innan han börjar tappa.

"Tandlöse"



måndag 15 augusti 2011

Lägenhetsvisning.

Efter mångas önskemål här kommer bilder från våran lägenhet.

Blivande gästrum, barnen sover här tills våra saker kommer.


Gästrum.


Toan i gästrummet.



Mitt och Jerkers sovrum.


Mitt och Jerkers sovrum.


Toan tillhörande sovrummet.


Badkar i toan.



Hallen, ryggen är mot mitt och Jerkers sovrum. Tittar mot vardagsrummet.


Blivande barnrum 1.

Blivande barnrum 1.

Blivande barnrum 2, just nu är det deras lekrum.

Toa i hallen.


Vardagsrum, dörren går ut till hallen och hissen.

Vardagsrum.
 
Vardagsrum, matplats.

Balkong, ut från vardagsrummet.

Kök.

Kök, dörren går till tvätt och diskmasin samt maids room.

Kök, ryggen mot maids room.

Hallen och istället för ytterdörr har vi en hiss, elektroniska nycklar till hissarna så ingen annan kan komma upp förutom vi.

Det var alla rum, det jag inte har tagit kort på är maids room, ett litet rum där ens maid bor om man har en. Där har vi tvätt istället och utanför har vi tvätt och diskmaskin  samt torktumlare. Där finns även en liten toa som är till för ens maid, även en dusch.



fredag 12 augusti 2011

Skolstart.

I onsdags var det dags för den stora dagen, Linn och Oscar började skolan. Det har gått bra och verkar funka, i onsdags och torsdags åkte jag dit med dom och hämtade dom men idag så åkte dom skolbuss för första gången. Dom har verkligen sett framemot att få åka skolbuss, jag däremot var nervös och orolig precis som första skoldagen men det är ju lite av mitt jobb att oroa mig. Men det verkar funka bra och ingen har ringt mig som dom gör om man behöver komma, här var det ingen direkt inskolning. Första dagen fick man vara med lite om man tyckte att det behövdes men dom ville hellst att man skulle gå, jag litar fullt på dom och gjorde så. Dom kan ju sin sak och har ju haft massor med barn som inte kunnat engelska och flyttat hit, dom vet hur dom ska göra och hantera olika situationer. Men jag blev bra förvånad när dom sa att man kunde gå, i Sverige har man ju några dagar inskolning iallafall. Kontakten man har med lärarna är genom en skrivbok som kommer hem med barnen varge dag, där skriver man ner om det är något och även lärarna skriver meddelanden där. Sen kan jag ju erkänna att jag höll mig kvar vid skolan i 2 timmar ifall första dagen, beredd att gå in men det behövdes inte. I Linns klass är dom 3st från Sverige med Linn inräknad, ingen svensk i Oscars klass men en norsk som Oscar förstår väldigt bra.

Så första veckan har gått super och jag hoppas det fortsätter, skolan har varit lite av ett orosmoment för mig. Men Linn och Oscar är glada när dom kommer och ingen har ringt, idag hade även Linns lärare skrivit ett litet meddelande till mig och Jerker om hur duktig hon är. Det var jätteroligt att läsa!

Väntar på bussen, bättre kort på deras uniformer kommer. Linn hade gympa idag och då har dom vanlig t-shirt och shorts på sig, tjejerna har annars kjol.


Skolbussen.


ISS


En nöjd kille kliver av.


Och en nöjd tjej.

Här är noteringen av Linns lärare som är i skrivboken.
"I´ve been so impressed with Linn´s positive attitude this week. She is off to a great start in Grade 1!"

Det gjorde mig väldigt glad!


                                                                                                                                          

tisdag 9 augusti 2011

Linn 7år

Idag fyller lilla damen 7år, hon var väldigt laddad igår speciellt då hon skulle lägga sig. Hon ville att vi skulle göra som mormor gjorde när hon fyllde 6år och vi var i Luleå, det var att väcka henne med sång och paket. Och det fick hon, fast vi sjöng på engelska.


Barbie Ken och lite dock kläder.

Yrvaken men glad.

Jerker visar vart vi ska.

Efter paketöppningen och fruckost så åkte vi till Singapore zoo, där blev det en lång dag. Vi var där runt 5-6 timmar och då gick vi inte hela, blev lite mer än hälften och sen blev jag och Jerker för trötta. Linn och Oscar skulle om dom fått springa mer, men dom var också väldigt trötta. Men det var riktigt roligt och mycket att se, dom har natt safari som ska vara häftigt att se så det måste göras. Vi ska tillbaka dit nån dag och se resten och att rida elefant, det tänkte vi göra men det var lite väl lång kö för oss som var bra trötta.

Linn fick en bricka där det stod att hon fyller år.

Vacker vit tiger.


Avslappnad?

Tittar på en uppvisning.

Lunch.

Olika statyer av djur fanns överallt.

Det bästa var att gå in där dom hade fåglar, fjärilar, fladdermöss och apor. Alla var fria där inne så man fick komma nära inpå, häftigast var helt klart fladdermössen. Dom är grymt stora och det fanns en rejäl grabb där, som fullvuxna kunde dom ha 2 meter mellan vingarna. Men dom hade hängt upp maten nära så man fick se, lite roligt var det när aporna kom och försökne ta nån frukt av dom. Trots storleken så sa fladdermössen ifrån rejält, men aporna var envisa.

Coola grabbar.

Nära är dom.

På jakt efter frukt.

Spännande och se dom så nära.

Rejäl pojk.

Hela dagen blev lyckad och vi hade med oss en väldigt nöjd tjej, på kvällen blev det även lite tårta. Nu ligger barnen och sover gott, imorgon är det deras första skoldag. Ska bli spännande och se hur det går, mest jag som är orolig över hur det ska gå men det är väl mammorna som ska vara oroliga? Nu laddar vi för morgondagen då det är första skoldagen, får se hur det går. Barnen sover redan och jag måste sova nu, så även jag orkar med morgondagen.


Tog inte länge innan dom sov när vi åkte hem.

Äter tårta.

Nä nu måste jag sova, men är ganska spänd för morgondagen. Min lilla tjej ska börja skolan!!