fredag 23 september 2011

Fredagsmys och Formel 1.

Idag bestämde vi oss för att ha lite fredagsmys, var ett tag sedan vi hade en riktig myskväll. Så efter skolan åkte vi till Giant för att handla, det blev Tacos. Riktigt gott då det var ett tag sedan, men man fick passa sig med kryddan som man sätter i köttfärsen då det var chili. Tog halva av vad man skulle och det räckte, barnen gillar inte när det är starkt. Imorgon kommer Jerker hem, han har varit i Sverige hela veckan. Hans resa passade bra då våra saker äntligen har kommit, och då han var iväg så har jag fått göra allt själv och bestämma själv. Visst lite hjälp skulle inte ha varit så dumt, men nu var det inge prat om hur vi skulle göra, vad som var ok och inte ok osv utan jag bara körde. Inte riktigt klart än och det är rätt så stökigt men det tar sig, Jerker har nån låda med kläder att packa upp. Det får han göra själv så han får sin garderob som han vill, tror inte han bryr sig så mycket men nåt får han göra.

På söndag hade vi tänkt att åka till IKEA då vi behöver lite saker nu när grejerna kommit, ram till Oscars säng, förvaringslådor, lite till köket m.m. Men det slog mig att det är ju Formel 1 nu i helgen så halva stan är avstängd, måste kolla upp om man kan ta sig till IKEA smidigt. Kanske bäst att ta taxi istället för att köra själv, man är nog inte själv ute. Men det kan vara en bra dag att ta IKEA på, kanske inte så mycket folk som det brukar.


Förra årets Formel 1.



Night Races.

Vi funderade på att gå men kännde att det var lite tätt inpå flytten så vi ska ta det nästa år, det är ju en sak som man måste göra när man bor här.

Nu blir det lite mer plock medans barnen leker, snart dags för dom att sova. Jerker kommer redan vid 12 imorgon, han är laddad för tennis då mina grejer har kommit så imorgon ska vi spela. Ska bli kul!



måndag 19 september 2011

Skolan fortsätter bra.

Skolan går bra för båda barnen, pratat med Ms Pana lite om hur det går med Oscar och det går bra tycker hon. Stötte på Linns engelska lärare på Sports Day och hon berättade att Linn alltid var glad och possitiv, hon har bra attityd och försöker hela tiden vilket är jätteviktigt.

Denna hade Linn med sig hem i torsdags, med notering av läraren.

"Linn was so proud of her writing so we copied it for her to show you! We read the book "That cat" and then played bingo. Linn was able to "read" the pictures of the book. Ms Deb and Ms Shawn are very proud of her progress."

Att jag blir glad när hon kommer med sånt här hem, vi åkte till Vivo där dom fick köpa något kul var som belöning.


onsdag 14 september 2011

Åska och skolutflykt.

Vaknade imorse strax innan 05 och trodde att byggnaden höll på att rasa, första riktiga åskovädret och det small rejält! glasen skallrade några gånger och det blinkade hela tiden verkligen. Skulle det inte ha smällt så mycket så skulle det ha varit ganska mysigt, hela himlen lös verkligen upp. Det åskade tills det var dags att gå till skolan, men inte så mycket när barnen åt fruckost men det var ändå spännande.

Idag har jag varit till East Coast Park då Oscars klass har haft picknick, det var rolig och mysigt. Kul och se klassen och träffa andra föräldrar som man inte ser så ofta, nästan alla har skolbuss och då ses ju inte vi föräldrar. Vi  åt lunch där och så var det lek i sanden, även lite träning inför Sports Day som är nu på fredag.

Lek i sanden.

Lite träning.

Oscar med "stafett pinnen"

Full fart! Dom skulle springa fram och ta i mig och sen vända, Oscar tyckte det var extra kul att jag var den som stod som markering åt deras led.

Annars rullar dagarna på, går lite väl fort ibland bara. Jerker är just nu i Tyskland och kommer hem på lördag, men sen åker han på söndag till Sverige och är där i en vecka. En konstig resa måste jag säga, hem i en dag och sen iväg igen... mycket flygande blir det.

onsdag 7 september 2011

Nu kan Linn simma!

Nu har Linn lärt sig simma, hon lärde sig i måndags och igår simmade hon sina första 25m längd. Ska försöka ta lite bilder när vi går ut efter skolan och badar, hon är så glad och nöjd.

Singapore Cable Car

Då det gått så bra i skolan för båda och att Linn fick en award så måste det ju belönas, sen vi kom hit har barnen velat åka Cabel Car som går över till Sentosa och vi tyckte att det var dags nu. Det var rejält högt, men fint. Man ska även kunna äta middag när man åker, skulle nog inte bli en så avslappnad middag för mig iallafall. Vi gick av på Sentosa och gick runt lite, åt där på stranden.

Vid starten på 15:e våningen.

Så spännande!

Där bor vi.


Jerker försöker se cool ut trots höjden.



Högt

På Sentosa gick vi runt och tittade lite, vi var och tittade på Merlion som är en symbol för Singapore. Åkte upp och stod i gapet, tog en bild där som jag har nu som profilbild för då får även Jerker vara med.

Merlion



Väntar på maten.

Sen fick barnen leka lite i vattnet innan vi åkte hem igen, var en härlig dag. Iallafall när man vande sig med höjden i Cabel Car, för det var rejält högt! känndes sådär när Oscar sa "mamma titta va små bilarna är, titta där" ville ju inte direkt titta ner i början.



fredag 2 september 2011

Linn fick award idag.

Igår på dagen fick jag ett mejl av Linns lärare där det stod såhär:
"I wanted to let you know that Linn will receive an award at assembly tomorrow. Please do not tell her, because it is meant to be a surprise. Assembley starts at 1 and i hope you can join us."

Självklart gick jag dit och det var så kul Linn blev så glad, fanns flera olika awards och en elev från varje klass fick en. Har hört talas om det men tänkte att det dröjer väl innan Linn eller Oscar får någon award då allt är så nytt än, så jag blev både glad och stolt. Förutom detta så visade elever upp klassarbete och dom som hade fyllt år firades, detta görs varje fredag. Så i helgen ska vi fira Linn lite extra, såklart att hon ska belönas. Får se vad vi hittar på, även Oscar har varit duktig denna vecka i skolan måste jag säga. Båda lär sig hela tiden och tycker att det är kul med skolan, det är så skönt att det går bra. Det enda är att dom är så grymt morgontrötta, dom är inte speciellt glada när jag kommer och väcker dom.


Oscar och hans klass, längst upp till vänser är hans lärare Miss Pana.


En liten trött tjej som precis haft gymnastik.

Några från Linns klass som visar ett arbete dom gjort.



Linn får sin award.


En förvånad men glad tjej.


Diplomet, hon håller i en haj.

Såhär stod det på diplomet.
"You were a Risk Taker at Tekka Market when you held a shark and a live crab. You are a Risk Taker every day at school when you practice your English in all our activities. Keep up the fantastic work in grade 1!"

Så otroligt roligt, detta gör dom varje fredag för att motivera barnen och att dom får vana att läsa och stå framför andra. Lite imponerad blev jag då det var rektorn som höll i allt, det var kul då rektorn brukar vara en person man sällan ser. Riktigt roligt!