lördag 31 december 2011

Vi slöar inte hela tiden..

Men nästan..

Nä lite träning blir det allt, Jerker har köpt inlines och hoppas att ryggen ska klara det och än ser det bra ut. Så Johan har lånat mina inlines och åkt med Jerker, senast hyrde han ett par där dom åker då mina är lite små för hans fötter. Dom försöker simma lite ibland, men det kalla vattnet verkar skrämma dom lite. Sen har jag och Johan spelat lite tennis och nån gång till blir det nog, försöker köra då det inte är någon sol för när solen kommer så blir det jättevarmt!


En trött och varm Johan.

När det gäller Johan så gillar barnen honom mycket, speciellt Oscar. Han frågar alltid på morgonen om Johan är vaken, första dagarna så ville han gå och väcka honom så de kunde leka och blev lite sur när han inte fick. Nu är det lite lugnare för nu har dom nog visat allt här, men ganska söta är dom när dom frågade med stora ögon om Johan är vaken.

Johan läser en bok som Linn gjort.


Lego tajm!

Barnen fick Lego från Luleå och Oscar ville börja bygga sitt, det byggs lite varje dag då det är stort. Sen när man byggt klart finns det ju två till varianter att bygga om man vill, har också byggt lite och det är ganska roligt måste jag säga. Nu ska det komma mer Lego för tjejer snart och det blir kul, då blir det nog mer för Linn. Hon gillar Lego men det är ju ganska grabbigt, hittade en fyr som man även kan bygga om till hus. Så det ska bli kul när det kommer för tjejer, då lär vi bygga nåt med djur eller prinsessor kanske.

Alla tre byggen.

Lättare att bygga när allt är i ordning.

Johan är med på ett hörn.

Gäller att hitta rätt bitar.

Hög koncentartion.

Bil

I mellandagarna fick vi bilen som vi ska ha under vår tid här i Singapore, så nu slipper vi ha lånebil. Vi gillar den och den är revlig att köra, lite ovant att sitta så högt upp. Så nu har vi satt att vi vill ha den tvättad, vi hade inget på lånebilen. Tvätten kostar oss 70 dollar/månaden och bilen blir tvättad 4-5ggr/veckan, 70 dollar är ca 350kr

Här är bilen, en Nissan.




söndag 25 december 2011

"Tygbiten" i julklappen.

Har ingen aning om vad den egentligen heter men den är för vinflaskan, så att ingen solljus kommer på flaskan då det ska vara dåligt för vinet. Köpt i Chinatown och jag tog en bild där lite snabbt med mobilen, en liten bild men man ser hur den ska vara iallafall.

Julafton.

Då var julen över och vi har haft första julen här i Singapore, alla är nöjda och glada! God mat och dryck, allt vi ville ha fanns på bordet (förutom prinskorven som vi glömde bort). Johan kom med julskinka, senap, prinskorv, chips, ostbågar och godis. All dryck fanns på IKEA, glögg, Kopparberg cider och OP Andersson. Massor med paket var det under granen när barnen vaknade, från mig och Jerker, Johan, Luleå, Vimmerby och tomten. Bästa julklappen var det inget snack om när det gällde barnen, det var varsin iPad från tomten så nu har dom en var.



Dagen började med att vi sparkade ut barnen för att leka med Judy, dom satt annars bara och stirrade på alla paket och frågade oss ett antal gånger när vi skulle öppna dom. Dom kom tillbaka lagomt till lunch.




Efter lunchen började vi att öppna julklappar, vi öppnade alla förutom Vimmerby och Hultsfred då det skulle göras via Skype.






Barnen fick öppna varannat paket och vi vuxna väntade tålmodigt på vår tur.












Innan julmiddagen blev det Skype med alla i Hultsfred, skulle köra Skype med Vimmerby innan men det var lite strul med deras uppkoppling så det blev med alla fast i Hultsfred. Bra stimmigt men det gick, skulle egentligen Skypa med Luleå också men vi sköt upp det. Märkte att barnen började bli trötta och otåliga, ville leka med sina saker och så. Sen tänkte jag att det är nog full fart i Luleå med grabbarna så det är bättre att ta det en annan dag. Jag han inte vara med så mycket när det var Skype, hjälpte Judy med maten i köket då det var en del att göra.






Efter Skypen var det att duka och fixa för middagen, massor med mat så det blir som det brukar massor med rester att äta sen.




Efter middagen var det trötta barn och vuxna, barnen lekte och vi andra satte oss framför tv:n. Barnen lekte inte helt oväntat mest med sina iPad, vi hade såklart laddat upp dom med spel, matte, skrivprogram m.m. Men alla var nöjda och glada, jag är jättenöjd med mina julklappar och tycker det är skönt att ha julen överstökad.





Hoppas ni alla har haft en underbar jul med god mat och fina julklappar, vi hoppas ni tyckte om våran julklapp som skickades till er.



onsdag 21 december 2011

Jisses!

Inget för den som är höjdrädd direkt...


Det är något i mitten på byggnaden.

Något orange..

.....gubbar som tvättar byggnaden.

Man får inte vara feg om man hänger där, byggnaden är ju inte direkt låg! jag är mycket tveksam till om jag skulle gå ut på en balkong där på översta våningen. Inte Jerker heller, han hade som krav när vi flyttade hit att lägenheten inte fick vara högre upp än våning 10.







måndag 19 december 2011

Skalis.

Sköldpaddan vi såg tidigare bor här så nu har barnen döpt den till Skalis, bara så ni vet..

School report.

I fredags fick vi hem skol rapporten, jag trodde att det skulle vara nåt papper bara med en kort sammanfattning om hur första terminen gåt men oj vad fel jag hade. Oscars bestod av fyra blad om man inte räknar med framsidan och Linn hade 5, allt var med. Deras närvaro och hur dom låg till i alla klasser, alla lärare har varit med och sagt hur dom ligger till och även lämnat en kommentar. Blev riktigt förvånad då Oscar går K1 och Linn G1, samtidigt måste jag säga att det är jättebra för då vet vi verkligen hur dom ligger till och om dom hänger med. Man får ju inte ut allt i kvartsamtalen eller vad dom nu kallas och där träffar man ju bara en lärare, så man vet ju inte riktigt hur det går övrigt.


Såhär såg dom ut.


På framsidan stod all info och närvaron.

I Oscars rapport fanns detta med:
- Deras program som dom har haft denna termin, 1 Who We Are och 2 How The World Works.     Lärare Ms Pana.
- Language Arts. Lärare Ms Pana
- Mathematics. Lärare Ms Pana
- Life Skills and Habits. Lärare Ms Pana
- IT. Lärare Mr Gallagher
- Music. Lärare Ms Penick
- PE. Lärare Mr Buggs
-Visual Art. Lärare Ms Feil
- Mandarin. Lärare Ms Du

I Linns rapport fanns detta med:
- Deras program som dom har haft denna termin, 1 Who We Are, 2 How we express ourselves och 3 How we organise. Lärare Ms Shawn.
- Language Arts. Lärare Ms Shawn.
- Mathematics. Lärare Ms Shawn.
- Life Skills and Habits. Lärare Ms Shawn.
- IT. Lärare Mr Gallagher.
- Music. Lärare Ms Penick.
- PE. Lärare Mr Buggs.
- Visual Art. Ms Feil.
- ESL Withdrawal/Inclusion. Lärare Ms King.

På varje klass har då läraren fyllt i vart barnet ligger och även skrivit en kommentar.


Exempel från Oscar.

Betygsättningen.

Hela Oscars rapport.

Som sagt så blev jag så överaskad när dom kom hem med rapporterna, men så kul att få läsa. Jag och Jerker hade inte så höga förväntningar då det var första terminen med nytt språk men vi blev överraskade, det var bra "betyg" och kommentarer så vi är jättenöjda och stolta. Roligt att få hem dessa då det ger total koll på läget samt kul att ha kvar, blir spännande och se vad som kommer hem när det är dags för sommarlov.