fredag 20 maj 2011

Singapore here we come!

Då var det dags, inatt kör vi. Vi ska sitta i bilen 01.00 och köra, först och lämna barnen och sen Arlanda. Blir inte hela vägen till Vimmerby utan halva vägen, Jerkers föräldrar har några bekanta halvvägs så dom åker dit och möter oss där och det är bra då vi måste åka mitt i natten. Flyget går vid 8 så vi ska vara på Arlanda vid 6, då har vi satt lite extra tid också för strul. Är hellre på Arlanda med massor av tid över än att få stressa dit, är nog ganska hungrig då så då kan man äta en fruckost innan flyget går.

Måndag, tisdag och onsdagska vi titta på skolor, en om dagen så vi har tre stycken som vi vill titta på. På onsdag efter skolbesöket så ska vi kolla på lägenheter och områden så vi får en uppfattning. Vi kommer inte bestämma oss för en lägenhet nu då den inte kan stå tom tills vi kommer, men vi vill få en känsla om vad för sorts lägenhet och vilket område. Sen blir det en till resa till Singapore för att just fixa lägenheten, det blir nog i juli.

Ska bli kul att se Singapore, nu börjar det sjunka in att vi åker. Har mest oroat mig för hur vi ska orka. Jag kommer att börja köra eftersom Jerker jobbar hela dagen idag, ska försöka sova lite på dagen tror jag. Tänkte först gå och sova ganska tidigt men känner jag mig rätt så kommer det inte att gå, kommer bara ligga och tänka på resan.

Några häftiga byggnader som jag skulle vilja se om vi har tid.

 Singapore Civic & Cultural Center.

My Dream, our vision. 

Scotts Tower

Idag blir det att handla lite, kvällsmat och nåt för resan då jag kommer vilja ha nåt att tugga på när jag kör. Sen så är det att förbereda för resan genom att packa och fixa, mycket mer blir det inte då jag bara tänkt ta det lugnt. Men spännande är det!



måndag 16 maj 2011

Tider bara flyger fram!

Jisses vad snabbt tiden går, hänger inte riktigt med känner jag. Allt är i princip klart men inte officiellt än vilket vi tycker är jobbigt för vi kan inte göra så mycket innan det, kan inte ta hit en mäklare och sätta ut huset till salu osv. Men en sak som iallafall är gjort är att vi bokat en resa dit för att kolla ut boende och skola, det måste göras innan juni för sen är det ju sommarlov och då blir det svårt att titta på skola. Vi åker nu på lördag och är borta till fredag veckan efter, 21maj-27maj.

Det ska bli kul och spännande, samtidigt är jag lite nervös för vi kommer förmodligen att träffa några av Jerkers kollegor. Vi var igår ut till Valbo och handlade lite kläder som jag kan ha där, jag kommer att behöva tänka på mer hur jag klär mig osv då många av dom vi träffar hör till den övre medelklassen eller hur man nu ska säga. Det blir iallafall inte alls som här, tycker det är spännande och ska bli kul. Samtidigt som jag blir nervös då jag vill göra ett bra intryck, men jag ska räkna med att det blir en del middagar med andra på kvällarna. Vi ska försöka ha någon dag där för oss själva, det kan behövas då det kommer att vara mycket att fundera på och ta in.

tisdag 10 maj 2011

Längtar.

Tittade lite på bilder, så nu längtar jag ännu mer att få åka till Singapore.








Full fart.

Mycket att göra hela tiden nu, det städas och rensas. Försöker göra bort ganska mycket på förmiddagen då barnen är på skola/dagis, för när dom kommer hem så vill jag ju såklart vara med dom. Nu verkar det som att sommaren har kommit och det är varmt och soligt, en bit kvar till vädret i Singapore som har en bit över 30 grader nu på dagarna. Det är inte så kul att hålla på då inne i huset när det är fint väder, så även fast vi har massor att göra så försöker vi att vara ute lite.

Passen gick bra, barnen fick skriva själva på sina och det tyckte dom var jätteroligt. Dom borde komma på torsdag men mitt kommer en dag efter, han som gjorde passen kom ihåg att bocka i alla förutom mitt att dom skulle till Sandviken. Dom verkar ha lite att göra så nu kan man hämta ut sina pass i Sandviken, skönt att slippa åka hela vägen in Gävle.

Blev lite halvknäpp nu för någon dag sedan över allt som händer och kännde att jag inte riktigt hade koll, har en ganska liten och smidig kalender och där ryms det inte!! så igår gick jag och köpte en ny som är större. Gillar egentligen inte riktigt den storleken men bara att vänja sig, så den lilla är mer för träning nu och så är den stora min huvudkalender.

Idag blir det en del körningar till soptippen, tror jag... beror på hur mycket Oscar orkar. Han är ledig men småslö och hostig.

torsdag 5 maj 2011

Äntligen.



Nu är trappen klar =)

Känns skönt att ha trappen gjord, den blev fin och vi är nöjda. Så mycket bättre än den röda plastmattan som var innan, där även delar av mattan lossnade.

Imorgon är det källaren som gäller, det tar nog ett tag och gå igenom allt. Vad ska säljas? Vad ska vi behålla? Jag kommer nog ha en medhjälpare imorgon då Oscar är ledig och gillar att vara i källaren, han gillar att vara med och hjälpa till. Efter att Linn har slutat skolan ska vi in till Gävle och skaffa pass, barnen ska få sina första och jag och Jerker ska skaffa nya. Vi vill ha nya till resan, men viktigast är barnens. Så full fart även imorgon, till helgen hoppas jag att vi kan fira detta. jerker har haft middag med kunder varje kväll så nåt firande har inte blivit av. Lite god mat och vin i helgen gissar jag.

onsdag 4 maj 2011

Jaaaaaaaaaaaa!

Vi fick reda i måndags att gubben fick jobbet, så vi kommer att flytta till singapore. Fort kommer det att gå, skolstart där är 15 augusti och då vill vi vara på plats. Kommer att åka dit snart för att kolla på skola och boende, när vi åker dit kommer barnen att vara hos sin farmor och farfar. Så vi kan fokusera på att åka runt och titta, blir enklare utan barnen. Det är så spännande så det är inte klokt! dock stressigt just nu pga allt som måste göras. Har nu berättat till alla nära oss, föräldrar, syskon och några vänner. Kommer att berätta för alla andra då det blivit officiellt, tror det skulle ske nästa vecka på fredag då det var nåt stort vårmöte.





Idag blir trappen klar, äntligen! bild kommer sen. När den är klar ska jag ge mig på källaren, där har jag en del att göra. Det ska städas och rensas, det ligger mycket där som ska säljas osv. Nu ska jag iväg och köpa en liten pensel, undra hur många jag haft? det är nog en del.

måndag 2 maj 2011

Ny vecka.

Jaha då var det redan en ny vecka.

Är väldigt rastlös och är lite virrig, denna vecka ska vi få besked. Kan bli idag, imorgon eller senare.... Det jag vet är att dom ska ha tagit beslut nu, och därav mina känslor idag gissar jag. Jag vill veta, jobbigt att gå runt såhär hela dagarna! Denna vecka kommer jag att vara mycket själv på kvällarna då gubben har middagar med jobbet varje kväll, kanske att han kan komma undan någon eller kommma hem någolunda tidigt. Nu är barnen på dagis och skola, så jag passar på att jobba så mycket jag kan här hemma. Idag blir det att måla trappstegen, ska bli spännande och se resultatet.

Trappen idag.

Nä ska börja tejpa lite så jag kan måla, då får jag även annat att tänka på. Just nu är jag så nervös, sist jag var såhär nervös var när jag höll på med tennis och hade match. Semi och final då kunde jag känna såhär, då var det inte många som kunde prata med mig innan...