onsdag 29 februari 2012

Klockan 01:27

Så ser det ut såhär hos oss...



Så nu är båda sjuka och hemma imorgon (idag) från skolan, väntar på att Oscar ska somna. Linn sover någolunda bra, hon har varit upp några gånger på toa då hon dricker mycket vatten. Så nu ska jag försöka sova lite i soffan medans Oscar ser på tv, jag hoppas han blir trött fort så jag kan gå och lägga mig i sängen istället. Men när man är sjuk så får man såklart mysa i pappas stol.

Sjuk liten tjej.

Igår kom Linn hem från skolan och såg lite sliten ut, väldigt trött, varm och hostade till lite ibland. Tog tempen och hon hade 39.7, inte så konstigt att hon var så pass slö! Så idag har hon varit hemma med mig och kommer att vara hemma imorgon också, på fredag är dom lediga från skolan. Hon var ganska pigg under dagen men nu på kvällen har febern smygit sig tillbaka till över 39, så hon satt bara och petade i middagen. Nu myser dom framför tv:n med chips och nån chokladkaka, Oscars försvann fort men Linn petar mest även fast det är chips men känner jag henne rätt så kommer hon igång snart. Oscar är än frisk, han hostar till ibland men är feberfi och pigg. Snart är det dags för honom att lägga sig, Linn får vara uppe så länge hon vill, så hon är ordentligt trött när hon lägger sig. Det är bra att dom gör bort detta nu för snart är det lov och då kommer farmor och farfar, vi längtar så mycket tills dom kommer.

Hon ser inte så katig ut.

Mys med filtarna och gotta.

Nu är det bara att hålla tummarna på att jag klarar mig, känner mig just nu ok. Vore skönt och bra om vi alla var ok och friska tills Jerker kommer tillbaka på lördag.

måndag 27 februari 2012

7 års kalas.



Linn och Nora.

I lördags var Linn på 7 års kalas och hade jättekul, ett black & white party. Det var full fart hela dagen med pyssel, lek, mat, godis och såklart en tårta som var en stor muffin med småa muffins runtom. Efter kalaset var det bad för dom som ville och alla barnen badade, Linn var som vanligt bland dom sista ur poolen. Hon och Nora badade mest, men det var riktigt roligt och vi var väldigt trötta efter. Kalaset var hemma hos Nora i hennes hus, det var roligt att få se hur husen ser ut här - detta var ett hus som liknade black & white husen.

Alla barnen.

Pyssel.

Supergoda muffins.

Lek.

Efter kalaset åkte vi över till Sentosa med linbanan och åt en glass, barnen gillar verkligen att åka linbana. Än har vi bara åkt över till Sentosa, måste åka upp till mount Faber också någon dag. Kanske en utflykt och leta djur, barnen brukar gilla det och här hittar man mycket skoj.

Skulle ha haft tennis träning nu på morgonen men det blev inställt pga regn, men ev ska jag och Frida köra ikväll. Vi ska se om vi kan få några fler att köra, vi är lite sura över att det inte blev någon tennis så vi vill försöka spela ikväll. Står som reserv på torsdagens match men det ser ut som att jag får hoppa in då en som ska spela har ont i ryggen, vi får se.

fredag 24 februari 2012

WITS

Jag är trött, jättetrött! I onsdags gick jag och la mig klockan 9, Jerker tittade lite konstigt på mig men jag höll på att somna i soffan. Bara att inse att det inte går och gå och lägga sig, roligt sällskap..

Men denna vecka har tennisen kommit igång på allvar och jag har spelat 3 dagar denna vecka, nästan 2 timmar varje gång. Är med i svenska laget och vi är med i WITS, så nu är det träning måndag och onsdag. Torsdagar är matchdag, antingen är man med eller står som reserv. Det är superkul att ha kommit igång igen, hade glömt hur otroligt roligt tennis är! och nu kör jag mest dubbel och tycker att det är svårare än singel, men ska även börja lite mer med singel. Just nu mest fokus på dubbeln då tävlingsäsongen är igång, men har börjat hoppa in i singelträningen och så får jag se hur det blir. Håller på att uppgradera utrustningen och har nya senor vilket inte var det lättaste, jag minns inte hur hårt jag hade osv men det blev bra tack vare vår tränare. Behöver nya skor som jag skulle handla idag, men hittade inget så nästa vecka ska jag ut till Queensway och kolla för där finns det massor. Sen ska jag även köpa 2 klänningar från Moja tennis, vi spelar match i dom och det är såklart ett svenskt märke. En i laget är med och säljer så vi får tag på dom enkelt och får ett bra pris, ska åka till henne nästa vecka och prova.

Moja tennis: http://mojatennis.com/

Denna och en likadan i röd.

Även om jag är trött och sliten så längtar jag till nästa träning, dröjer nog inte så länge innan jag blir van att spela mycke igen. Synd bara att inte pappa fick vara med om detta, han skulle nog ha följt med i Sverige hur det gick varje vecka och ringt varje torsdag. Nog om detta, nu ska jag och Linn ladda för imorgon för då ska vi på kalas. Efter åker vi alla över till Sentosa med linbanan och tar en glass tror jag.

Info om WITS: http://www.witsingapore.com/Wits/Welcome.html


Hittade ingen större bild...

måndag 20 februari 2012

Marina Bay Sands.


I lördags var jag och Katri till Marina Bay och besökte hotellet och det var riktigt häftigt, vi åkte upp till baren istället för utsiktsdäcket. Jättehögt men ändå ok att stå där uppe, jättevackert när det blev mörkt. Hissen gick jättefort upp och vi fick lock i öronen, tog inte många sekunder så var vi uppe på våning 57. Vi kom dit kl 6 och fick ett bord så vi kunde se ut, tog lite dryck och surrade. Vid 7 var det fullt och det började bli mörkt, träffade trevligt folk och hade jättekul. Sen åkte vi vidare till Clarke Quay och fortsatte där, blev inte så sent men vi var ganska trötta dagen efter.






Igår åkte Katri hem, nästa besök kommer om knappt en månad. Då blir det full fart igen!

torsdag 16 februari 2012

Night Safari


Igår var jag och Katri på natt safari och det är fortfarande lika kul, alla som varit där har gillat det då man får se en del djur och nära. Vi hade lite otur med djuren denna gång, även om man ser dom bra så är det grymt häftigt när dom står längst fram när man kommer. Hade med mig kameran men det blev inte så mycket på djuren då man inte får ha blixt, vi stog sällan helt still så det blev mer sträck än bilder. Åt mat där innan och Katri fick smaka en riktigt god Margarita, vi tajmade in eld showen som dom har.



Man sitter i bilar som ser ut såhär, vi var tidigt där så det var väldigt lugnt och skönt.

Det har varit full fart hela veckan och dagarna har gått otroligt snabbt! men vi har hunnit med väldigt mycket, det enda vi har kvar är ett besök på hotellet som har en "båt" längst upp. Längst upp är baren och det ska vara en grym utsikt, så dit blir det att åka nån kväll. En rolig sak som vi gjorde var att prova sätta ner fötterna till hungriga fiskar...

Det var en konstig känsla.

Det går inte riktigt att beskriva känslan men det kommer jag göra igen, väldigt lena fötter hade vi efter.





lördag 11 februari 2012

Legotajm!!

Lördag idag = veckopeng och godis, har varit lite godis under veckan också då Katri kom med massa gott. Så idag behövde vi inte handla lördagsgodis men det var äntligen dags för barnen att få handla för sina pengar, dom får handla för sina pengar en gång i månaden. Idag köpte Oscar Ninja Lego, Linn en apa och Friends Lego. Oscars var större så det blir att bygga fler gånger innan det blir klart, han orkade inte bygga hela idag och ville leka med sina gubbar men Linns blev klart. Snart är det middag och efter det blir det myskväll med godis och film.

Jag byggde med Linn och Jerker med Oscar.

Oscar är koncentrerad.

Linn och apan.

Linns Lego.

Oscars coola gubbar och ormar.

fredag 10 februari 2012

Chinatown och Little India

För dom som inte vet så är Katri här nu på besök, en vän och gammal kollega till mig som jag träffade på Telia i Sandviken. Hon kom i måndags och efter det har det varit full fart här, började dock sådär då hennes väska glömdes i Frankfurt men den kom i tisdags. Så nu har vi lite svenskt godis att äta, barnen fick även lite O´boy och Linn älskar det.

Vi har varit över på Sentosa och dit blir det att åka igen, behövs flera dagar om man vill se hela ön. Men dit tog vi linbanan även fast Katri inte gillar höjder, det var något hon ville prova.

Katri "njuter" av utsikten.


 Vi tog mitten av ön och snurrade runt en del då vi letade efter Victoria Secret butiken, den var svår att hitta men till slut gjorde vi det. Nästa gång vi åker ut blir det att åka med tåget och sista stationen, ett besök på stranden med sol och bad. Sen har vi haft en heldag i Vivo vilket jag trodde inte gick men det gör det, när man bor här så är man bara där snabbt när det behövs. Vi har ätit ute och varit på bio, Jerker har följt med på lite men tar det ganska lugnt ännu. Vi har en hel del kvar att göra, b la Raffels och natt zoo men Katri är här till söndag nästa vecka så det är inga problem, en sak kvar att handla och det är en tröja på Harley Davidson. Sen är shoppingen över! jag har hört om en jätte gammal och övergiven kyrkogård som vi ska besöka. Det ska vara riktigt häftigt där och något man bör göra, nu ska dom tydligen bygga en motorväg där inom kort.

Idag var vi till både Chinatown och Little India, resultatet var en del shopping och onda fötter. Planen var att ta ett besök på ett spa som har fiskar som äter av fötterna, ni får höra mer när vi varit där men idag orkade vi det inte. Men igår tog jag en fotmassage och Katri en ryggmassage, jag måste göra det oftare för det är underbart - iallafall efter. Det var första gången för mig att besöka Little India och jag känner att det var svårare än Chinatown, behöver nog undersöka Little India bättre för det känndes som att där vi var fanns det inte så mycket och var inte alls som Chinatown. Vi får se, ska prata med några som bor här och höra vad dom säger. Katri gillade bäst Chinatown, hon fick samma kännsla som jag när hon var där men nu har hon varit där. Och hon fick uppleva en riktig kött och frukt marknad, vi höll väldigt mycket andan när vi gick där...

Marknaden.

Här kommer några bilder från Chinatown.







I helgen ska vi ta det lite lugnare, men nästa vecka är det full fart igen. Imorgon är det sol och lek i poolen, sen ska vi gå upp för Mt Faber.



lördag 4 februari 2012

Hela familjen samlad igen.

Då är äntligen hela familjen samlad igen, igår kväll kom Jerker hem. Så nu är han hemma och återhämtar sig, blev en lång tur på sjukhuset. Jag var och hälsade på honom en sväng innan han kom hem, såg inte så mycket av Bangkok men jisses vad bilar! överallt och så lyckades jag hamna i rusningstrafiken när jag kom. Inga säkerhetsbälten vilket inte direkt lugnade mig, jag tycker nu att det är ganska bra att det är dyrt med bil här för då blir det inte så otroligt många bilar. Men resan gick bra och det var kul att få hälsa på Jerker, var där tisdag-torsdag. En häftig sak var att få se vattenfälten när vi gick in för landning, såg ut lite som när man landar i Sverige och ser alla gula rapsfäls - lite så men med vatten och massor. Tror det var för ris men är inte helt hundra, vet inte vad det annars kunde ha varit.

Idag har vi nu på morgonen varit på musikteater, en svensk musikteater som heter Markatta som vi blev inbjudna till av Together for charity. Det var jättekul och barnen satt som ljus och tittade, efter blev det fika och saft. Dom hade varit på Svenska skolan igår och uppträtt men körde en extra föreställning idag för inbjudna.



Hade tänkt åka över till Sentosa men det får bli imorgon då det är lite dåligt väder, kommit lite regn inte mycket men det hänger i luften. Så det gör vi imorgon istället, nu har vi årskort på linbanan och tåget ut dit och kan åka hur mycket vi vill. Men det blir bara jag och barnen då Jerker måste ta det lugnt ett tag till, han är ju inte helt ok men på rätt väg. Vi tycker att det är skönt att ha honom hemma igen, både jag och barnen har saknat honom.