söndag 31 juli 2011

Flyttfest.

Igår hade vi flyttfest, det var sista dagen som Linn och Oscar var med sina kusiner så på morgonen innan dom åkte hade vi flyttfest. Rolf och Johan var också här och åkte igår men dom kommer tillbaka imorgon för att hjälpa till, då följer även Linn och Oscars farmor Christina med och då blir det en till liten fest här.

 Linn och Oscar med sina kusiner Filip och Emelie.



Flaggorna var på plats.


Gott med fika.

Vi åt glasstårta som barnen verkligen gillar, helt ok och det gick åt. Filip, Emme, farbror Johan och farfar passade även på att ge Linn lite paket då hon fyller 7år nu den 9 augusti. Så det var flyttkalas och födelsekalas samtidigt. Hon fick pengar och grejer från Zillah och Totte, hon älskar verkligen apan. Fick en cd skiva med dom som har nu gått några varv, dom har cd spelaren på sitt rum och lyssnar.


Linn fick en hatt och paket när vi hade fikat.


En glad tjej.

När alla åkt tvättade jag lite mer, ska ha allt rent innan vi åker. Så gott det går, allt kommer inte vara rent. Sen kl 14 kom Katri och hämtade mig, vi hade en tjejdag och det var så kul och trevligt. Åt Fajitas och tog det lugnt, sen blev det bio och vi så Transformers i 3D. Filmen var riktigt bra, inte så mycket 3D som jag trodde det skulle vara men riktigt bra film. Efter satt vi hos Katri och snackade lite skit, såg So you think you can dance som hon hade spelat in. Kort sagt en väldigt trevlig kväll, skönt att bara ta det lugnt.

Idag är det tvätt som ska göras, har inte så mycket kvar och sen är det verkligen rent. Ska även rensa ur barnens kläder, mycket som är på gränsen för litet och det vill jag inte ha med. Sen ska vi börja sortera här hemma, på tisdag kl 8 kommer flyttfirman och plockar det som ska magasineras så då måste vi ha koll på allt som ska med. Nu är det verkligen nära!


onsdag 27 juli 2011

Etapp 3 och lek.

Var det idag, igår var det då vilodag och annat gjordes. Jag och barnen körde en inskolningsbana idag istället för miniknat, kostar lite mer men är 2km istället för 0.5km och lite svårare. Blev en bom men det gjorde inget, vi hade kul hela vägen trots att Oscar föll två gånger och blev lite ledsen. Direkt vi for vidare så blev han glad igen och tänkte på annat, dom letade efter glada gubbar. När man springer Miniknat så följer man snitslar som är synliga hela tiden, på inskolningsbanan så följer man glada gubbar. Det är en bit mellan dom och springer man fel kommer en sur gubbe, riktigt bra. Imorgon blir det nog en till inskolningsbana då Linn och Oscar tyckte det var så kul och orkade utan problem, sen på fredag blir det en miniknat. Det stora problemet med miniknat är att det går för fort, när vi är i mål vill dom köra igen så det är bättre med en inskolningsbana. Då är dom trötta när dom kommer i mål, och så får man ju springa i mål där alla andra springer i mål. Extra kul då det är publik och inskolningsbanan går i mål närmast publiken, många som hejar extra när dom ser barn komma. Jättekul och man ser hur barnen skiner upp, jag brukar heja på barn vi möter i skogen också.


Här kommer man i mål, upploppet.


Idag var det en bit att gå till området, ca 2km från parkeringen. Inte så kul för dom som även har långt till sin start, för en del var det 6km prommenad utöver orienteringen. Så idag har man rört sig lite mer, men detta tillhör O-ringen.

Gick förbi en rejäl cykelparkering.


Hultsfreds fina tält.



Linn och Oscar redo för banan.

Efter blev det middag vid huset och sen en tur till lekparken, efter blev det att handla godis. Extra kul idag att leka för kusin Emme följde med, full fart tills Emme inte orkade mer.

Favorit gungan.

Blev det rätt Emme?


Skynda nu.


tisdag 26 juli 2011

Vilodag i O-ringen.

Idag är det vilodag, men ändå har det varit full fart.

Först åkte vi ut till et flygmuseum, det var riktigt roligt och häftigt. Kul att se alla gamla plan och hur stora dom var, samt hur det såg ut förr då man gick in i små rum som dom gjort iordning och visade. Bäst var stora rummet med alla flygplanen, i vissa fick man sitta i och det var såklart en hit för barnen. Dom sprang runt där länge och tittade. Glömde kameran så bilderna är tagna med mobilen, blir bra bilder men små för bloggen. Försöker jag förstora så blir dom suddiga, så dom får vara små.

 Jerker berättar om planet som var utanför.


Barnens favorit.

Underbar bild, väntar på klartecken att få lyfta. Det är bara ett tåg framför..

                
                                           





Efter åkte vi in till stan och lyckades tajma in Zillah och Totte, ungarna fastnade direkt så vi såg hela föreställningen. Efter skrev dom autografer och Totte ville pussas, Linn ställde sig i kö direkt och fick en bild och puss. Oscar var bra tveksam men ville sen också ha en bild, men absolut ingen puss! nä inte av den knasiga apan sa han.


Zillah och Totte.

Oscar höll sig undan för pussen.

Men Linn ville!
Nu är vi i huset igen och tar det lite lugnt, ikväll blir det grillning och laddning för imorgon för då är det tävling igen. Är själv ganska trött så det blir skönt med en mysig kväll, om det nu blir en lugn kväll för man vet ju aldrig.

måndag 25 juli 2011

O-ringen torget.

Såhär såg det ut på torget, var även tyst minut kl 12 och allt stannade upp.

lördag 23 juli 2011

Nästa tur.

Då är vi iväg på nästa sväng, igår kom vi hem från Idre och sov en natt hemma. Nu är vi i Söderhamn på O-ringen och är här till fredag, har varit ifarten nu en hel del. Först Luleå sen Idre och nu Söderhamn. Men sen är det inge mer för då är det nära flytten, helt sjukt att det snart sker!

Igår var det tvätt som gällde då vi skulle vidare en vecka, allt behövde hinna torkas osv. På kvällen kom Katris make med kompisar eller rättare sagt bärhjälp, dom hämtade vår bokhylla och bordet som var i vardagsrummet. Så nu har vi barnens pysselbord nere och ganska tomt vardagsrum, men då är det en sak mindre att fundera på. Lite senare kom Maria och Johan och tittade på soffan som är i vardagsrummet och den ville dom ha, men den får dom hämta lite senare för vi vill ha nåt att sitta i på kvällarna. Go Maria hade med sig en present också, rött vin som vi ska dricka när vi kommer hem. Men då vinet har så coolt namn och så snygg flaska så måste du ju vara gott, blev jätteglad då jag velat smaka den.

Det lär vara fint vin, eller hur?

Nu är det läge att gå och sova, imorgon blir det att gå upp tidigt då många ska springa. Skriver mer om det imorgon, nu blir det orienterings fest!!

torsdag 21 juli 2011

Lugn sista dag i Idre.

Då var det sista dagen här i Idre, tiden har gått fort och det har varit riktigt roligt. Full fart men oj vad kul! Idag åkte vi till nipfjället och gick upp till toppen, lämnade en sten där som man brukar. När vi kom hem gick jag Askestigen med barnen och Emme, efter det blev det bad och ridning för barnen. Kvällen avslutades med grillning vid stallet, mysig dag. Nu ska jag basta för sista gången, sen dröjer det innan jag bastar igen. Sätter in lite bilder från dagen.


 Lägger en sten på Nipfjället.

 Njuter av utsikten.

 Linn och Oscar kopplar av efter klättringen.

 Går Askestigen.

Ett troll finns efter stigen.

 Även en bäver...

 En trött kille.

 Linn och Bella, Linn red henne även senast vi var här.

 Oscar vågade sig på en tur, tyckte det var jätteroligt.

 Linn och Oscar.

Linn klappar fölet, helt orädd och cool kille.

Inte bara cool utan även otroligt söt!


onsdag 20 juli 2011

Westerntur och fiske.

Igår kom barnens farfar hit, oj vad Linn och Oscar har längtat och nu är han här!

Idag hade jag och Emme, barnens kusin vår westerntur. Vi gjorde den när vi var här sist för två år sedan och ville göra den igen, jätteroligt och så mysigt. Hade tur med vädret då det var sol när vi var på toppen, kom lite regn när vi var påväg ner men det var bara mysigt. Nästa gång vi är här så vill jag göra den igen, den tar 3 timmar och man får lunch.

Bild från Idre fjälls hemsida, tog inte med min kamera.

Efter ridningen åkte vi alla och fiskade, det var kul men det blev ingen fisk. Skulle ha varit roligt med napp, även om det skulle ha varit en liten fisk. Linn och Oscar var först inte så intresserade av själva fisket utan kastade sten i vattnet, det är ju så kul att se plasket. Men lite senare blev dom intresserade och ville vara med, dom hade inga fiskespön men det hindrade inte dom utan dom hittade egna fiske redskap med hjälp av deras kusin Filip.

Oscar tog fisketråd och nåt som liknade en krok, det funkade tyckte han.

Efter att vi hade fiskat ett tag så gjorde vi mat, det blev riktigt gott. Det blåste en del så det var lite svårt att få igång elden men när den väl var igång så gick det bra, tur att killarna vet vad dom gör. I slutet tittade solen fram lite, då var det riktigt skönt.

Lite bilder från fisket.


 Spännande när Johan håller på med masken.

 Jerker provar att fiska.

 Farfar fiskar.

 Johan fick napp, men inget ätbart.

 Kocken som gjorde god mat.

Det är vackert i fjällen.

Linn och Oscar försöker fiska.

Efter fisketuren så provade vi på tennis, det var så kul att hålla i ett rack igen. Jag har en bra bit kvar till attvara någolunda bra, men det var första gången på 8-9år som jag spelade. Körde med Filip och fick in känslan mer och mer, Linn och Oscar var jätteduktiga och tyckte att det var roligt. Vi har tänkt börja spela med barnen i Singapore, jag kände nu att det var så kul och att jag har saknat det så jag ska börja spela igen när vi har flyttat. Inte bara med barnen utan egen träning, ska bli kul.

måndag 18 juli 2011

Kalender.

Har ju glömt att visa barnens kalender, dom gjorde den med Hoppe när jag och Jerker var på kurs. Jättefin och bra, då har barnen mer koll och får vara med mer i allt som händer just nu. Vi försöker ha barnen med så mycket det går i våran flytt, så dom vet vad som sker och blir mer förberedda.

Hela kalendern, nedräkning till skolstarten.

Varje dag får dom ta en stjärna och klistra, så vet vet vart vi är i kalendern. Det är nog det bästa som sker på morgonen, dom tycker det är jätteroligt. Idag förklarade dom kalendern för farbror Johan.



söndag 17 juli 2011

Flyttfest, 30års firande, kurs och Idre

Har varit dålig på att uppdatera, varit full fart....

Sista dagen i Luleå hade vi ett flyttkalas för barnen, det var riktigt kul och full fart. Mycket bus och lek, kusinerna gillade ballongerna som vi hade. När jag blåste upp dom tänkte jag att det är lika bra att ta alla för några lär ju smälla, men alla höll! så mormor hade nog en del att göra när vi hade åkt med att smälla alla.

 Målade flaggor, Sveriges och Singapores.

Spännande med ballonger!

Sen var det att åka hem, eller jag man kan väl kanske inte kan kalla det hem nå mer då huset är sålt och att vi flyttar snart. "Hoppe" följde med hem då hon skulle vara barnvakt i en dag då vi hade en kurs, en kultur kurs som var riktigt bra. Vi firade även av "Hoppe" då hon fyllde 30år när hon var hos oss, det var riktigt roligt och i år har vi setts mycket och det är jag glad för. Om ni undrar vem "Hoppe" är så är det min syster som jag säger, inte min riktiga men hon känns som en. Linn började med att kalla henne för "Hoppe" och det har stannat kvar, klurigt annars då hon också heter Malin.

Vi har nu haft sista engelska lektionen, nu hinner vi inte mer. Och barnen ville att jag skulle sätta in ett kort så alla får se läraren, dom gillade honom och det var kramkalas efter sista gången.

Spel på engelskan.

Var i Luleå i 1½ vecka och sen "hemma" i fyra dagar och nu är jag i I´dre, här är vi till fredag och jag bara myser. Jerkers bror och barn är också här och vi har en stor stuga ihop. Roligt och full fart! Efter I´dre är vi hemma i en dag och sen åker vi till O-ringen en vecka, så man kan säga att det är full upp nu. Men sen är det 3-4 dagar hemma innan flytt. Det jag vet är att jag och Katri som är en gammal kollega ska ha tacos kväll och sen gå på bio, det ska bli riktigt kul. En sista kväll ihop innan jag flyttar.


Utsikt från stugan, mysigt.




söndag 10 juli 2011

Leos lekland


Idag blev del Leos lekland igen, Linn och Oscar älskar verkligen att få vara där. Dom blir lika arg varje gång det är dags att gå hem, idag blev det inte så mycket protester då vi hade varit där över fyra timmar. Dom var bra trötta, men skulle dom få så skulle dom vara kvar till dom stängde. Lagomt till det var dags att äta kom morbror Daniel, kul när morbror kommer och leker lite. Är man i Luleå bör man gå dit.


Del av Leos. 

 Linn i Zebra rutschkanan.

Oscar i Zebra rutschkanan. 

 Leos är stort...

 Full fart på Oscar.

Linn, Oscar och morbror Daniel i Zebra rutschkanan.

 Bus i bollhavet.

 Leker "gömma morbror"

Borta!

Hade tänkt att åka till byn  på eftermiddagen och gå runt och titta vad som hänt sen sist, det händer en del i byn och många gamla vänner har byggt hus. Men det blev så sent för oss och jag var trött, så promenaden får vänta till nästa sommar. Skulle även till Gammelstad för att besöka pappas grav, men det får bli imorgon istället.