lördag 26 november 2011

Julpynt.

Nu har vi julpyntat och självklart har julduken från mormor följt med och ligger nu fint på bordet.

Bio.

Idag har vi varit på bio på Golden Village som ligger i Vivo, vi såg Happy Feet 2. Vi provade på Gold Class då den gick där istället för vanlig bio, det var en hit och riktigt bra. Lite farligt kanske då det är lätt att somna där om man är lite trött, bra om filmen är dålig men inte om man är lite trött. På Gold Class sitter man i breda sköna fotöljer med fotstöd och filt, man kan beställa in middag, godis, vin m.m. Biljetterna kostar en del men inte det man beställde, vi trodde att det skulle kosta mer än vad det gjorde. Innan satt vi i deras lounge och väntade, beställde in det vi ville ha så vi skulle slippa göra det inne under filmen. Men det var riktigt trevligt och det kommer att bli fler besök, jag och Jerker kommer nog gå dit många gånger. Det gäller att passa på och gå när det går en barnfilm på bio, här går det inte alltid någon barnfilm och det kan dröja innan det kommer en.


I loungen innan filmen.


Linn och Jerker inne på bion.



Oscar.




torsdag 24 november 2011

Orchard Road

För någon dag sedan tog vi bilen till Orchard Road för att se julbelysningen som satts upp, det var jättefint och häftigt. Vi kom iväg lite väl sent så det han bli väldigt mörkt och jag har inte fotat när det är så mörkt och så många lampor, blev kort men inte så bra som jag velat men bara att träna. Ska ut dit även på dagen och se hur det ser ut för det ska vara fint även då, mycke blått/vitt och stora granar m.m. Imorgon när barnen kommer hem ska jag och barnen julpynta här hemma, det blir mysigt.

Barnen älskar elefanterna som finns här.


Denna gran kunde man åka upp i.


Orchard Road.


Fullt i träden.


Närbild på blomman.


Otroligt häftigt att köra efter gatan.


Fina granar.


Många stora granar finns det.


Två glada barn framför en stor gran...



...en jättestor gran.

På ett ställe hade dom tre "snökulor" eller vad dom nu kallas, dom var väldigt fina. En hade två tåg som körde runt, en hade en ren och den sista en snögubbe. Kunde inte ta ett kort på den med tåget, fullt med folk vid den. Att dom kommer på allt, här är dom..




Nog märks det att julen närmar sig fast det inte är någon snö och väldigt varmt här, det är dekorationer överallt nu och det är trevligt. Singapore håller inte direkt igen, det var mycket mer än vad jag trodde det skulle vara. Ska bli intressant att åka till Orchard road på dagen och se hur det ser ut.









tisdag 22 november 2011

Regn.

Tog kort idag när det kom en mindre skur, tänkte att ni skulle få se hur mycket det regnar när det kommer regn här och det är sällan det "smådråppar". Här finns NEA, National Environment Agency där man kan kolla hur vädret blir. Kan även kolla annat som t ex var senaste jordbävningen var. Där finns även "heavy rain warnings", en sådan varning utfärdas först om man förväntar sig mer än 50 mm regn på mindre än en timme. Då regnar det rejält!


Kommer en del..

När första droppen kommer brukar man ha 30-60sek på sig att springa, sen öppnar himlen sig. Oftast är det så, vilket man har lärt sig efter att ha blivit rejält blöt några gånger.



söndag 20 november 2011

Kalas och Chinatown.

Igår var det full fart här, självklart blev det varmaste dagen på hela veckan med sol och +33 grader. Oscar och Jerker var på ett laser combat kalas och Oscar tyckte det var roligt, många barn och full fart trots värmen. Det var tur att det inte var regn men det hade inte behövts vara så varmt som det var, helt vindstilla dessutom. Jerker fick några bilder med hem som jag scannat in, därför dom ser lite konstiga ut. Jag och Linn hade med oss kameran till Chinatown.

Oscar redo.


Alla barnen.

När Jerker och Oscar var på kalas så åkte jag och Linn MRT till Chinatown, inte alls långt utan bara två hållplatser. Tänkte vi skulle utforska Chinatown och leta upp en Wetmarket, blev inte så mycket utforskande då det var så varmt. Vi gick ner för en gata och kikade i alla butiker, fanns allt möjligt där och vissa butiker var riktigt mysiga. Men sen orkade inte Linn så mycket mer och jag var också ganska trött, men vi var där i två timmar så att utforska Chinatown kommer att ta sin tid. Ska åka dit en dag själv och leta upp en Wetmarket och sen ta dit barnen, där finns allt möjligt konstigt har jag fått höra. Men trots värmen blev det en bra dag ute, vi handlade lite såklart. Finns mycket krimskrams och så är det billigt, blir många besök dit. Måste in och titta i medical butikerna, det kan vara intressant och se vad dom har. Finns nog mycket spännande här, gäller bara att hitta det.


Linn hittade ödlor och hade lite svårt att slita sig.



Linn valde denna gata att gå.



Linn fick detta armband, stenarna ska ge tur och lycka.


Gillar målningarna.


Massor med butiker.


Mer butiker..


Gick förbi ett tempel.



Någon som vet vad denna affär heter?

Nöjd tjej på McDonalds
Vi tog MRT dit och hem, väldigt smidigt och enkelt. Tycker det är bättre här än i Stockholm, enklare på något sätt. Man behöver aldrig vänta länge och jag har aldrig varit med om ett stopp eller annat.
Såhär ser det ut i MRT.





fredag 18 november 2011

Söta fåglar.

Linn och Oscar vill att ni ska få se vilka söta fåglar som är vid poolen, sett några ute på Marinan också. Dom är väldigt små men otroligt fina, lyckades få kort på dom nu senast. Dom är väldigt lättskrämda och flyger iväg för minsta lilla.




Det är två stota träd vid poolen som jag längtar till att få se i full blom, nu är det lite blommor på dom som är påväg bort. Eller så får den inte mer jag vet inte men jag hoppas på mer, jag gillar ju blommor som dom flesta vet och dessa är riktigt fina.


Legobygget.

Har ju glömt att visa Legobygget, Oscar var så laddad och ville göra det direkt med Jerker. Men Jerker var lite för trött för det och sa att dom skulle göra det på söndagen, Oscar ville inte vänta men fick göra det ändå men han frågade många gånger till under lördagen om dom kunde bygga. På söndagsmorgonen 06:30 blir jag väckt av Oscar som står och pekar på mig, när jag frågar vad han vill så säger han - Kan vi bygga nu? Nä tyckte jag och sa att han fick gå och se på tv till Jerker vaknade, det är ju dom som ska bygga men han vågade nog inte väcka Jerker. Man ska inte väcka en björn som sover.

Linn ville också vara med.

Gäller att hitta rätt bitar.

Hög koncentration.

Linn letar en bit.

Ser det ut som på bilden?

Det tog ett tag för dom att bygga och det tyckte jag var skönt, då fick jag städa och fixa lite i lugn och ro. Blir en del skräp av alla presenter och så är det en del tvätt som bör göras när Jerker varit iväg, men nu gick det snabbt då jag inte hade två busungar efter mig. Båda barnen tyckte det var roligt, men mest Oscar. Får se om tomten kommer med lite Lego i år.

Resultatet.


En väldigt nöjd kille.




torsdag 17 november 2011

Oscars utflykt och klassrum..

Oscar och hans klass var på utflykt till Vivo för att titta på båtar och rörelse, när det är utflykt brukar lärarna bjuda med föräldrar så dom får lite hjälp. Jag tycker det är kanon för då får man se lite vad dom gör, nu var det då till Vivo så för Oscar var nog tunnelbanan dit roligast. Vi har ju varit en hel del till Vivo så han har sett allt, så han blev less ganska fort.

Grabbarna spanar efter båtar.


Lunch åt vi där.



Spännande och se båten komma in.


Märkning om nån kommer bort.

Jag åkte med dom tillbaka till skolan då jag inte hade något planerat efter, och sen tunnelbanan hem. Passade på och tog lite kort i Oscars klassrum, alltid något nytt när man är där. Men så får ni också se lite hur deras klassrum ser ut, men det märks att Oscar trivs. Började direkt att leka och struntade helt i mig, han och grabbarna började leka med bilar. Ingen större överaskning och Ms Pana sa att dom kan sitta hela dagen om dom får och leka med varandra, kul även att få höra hur hans engelska är. Här är lite bilder.









Nu blir det myskväll för mig, gubben skulle inte ha något idag men det slutade med jobbmiddag. Personen han skulle ut med var även hit till lägenheten en sväng, lite irriterande för han skulle inte ut igår heller men det är ju bara att gissa hur det slutade. Så ikväll blir det myskväll med lite vin, även fast det bara är torsdag.