torsdag 10 november 2011

Kalas.

I fredags och i måndag var det kalas, kalaset i fredags var här på området och bara svenskar och norskor. Sen hade en klasskompis till Oscar kalas i måndags, ett grabbkalas - dom var 4st grabbar + Linn då Jerker fortfarande är i Sverige. Men det var kul att gå på kalas och se hur dom är här, speciellt till Langs då jag inte träffat föräldrarna än. En sak som jag lärde mig var att här när det är barnkalas så firar även vuxna med champagne eller vin, så man ska inte ta bil till kalasen om det är kalas hemma hos någon. Frågade några jag känner som bott här ett tag och dom säger att det är så, här blir man inte bjuden på tea eller kaffe som man är van vid. Och många av kalasen är pool kalas, man är ute vid poolen och leker.

Lang visar ett spel som han hade fått.

Båten var populär.



Linn trivdes även fast hon var enda tjejen.

Man kan ha väldigt kul med en rockring...







Sen blev det fika och då bjöds det på tårta och annat gott för barnen, blev ingen middag när vi kom hem då Linn och Oscar var proppmätta.


Födelsedagsbarnet.


Blev tyst och lugnt när vi fikade.

Förra veckan var ganska seg då Linn var sjuk och hemma från skolan, men samtidigt hade hon tur med kalasen så att hon kunde vara med. Hela förra veckan så började det även att regna mellan klockan 3pm 4pm, det var helt otroligt att det var så varje dag! så vi kunde inte gå ut eller något utan det blev en hel del myskvällar. Lang hade tur och fick sol under hans kalas, sen på kvällen mulnade det på men inget regn. Det har även åskat rejält under nätterna, inga smällar men det blinkar mycket och kraftigt. Våra tjocka gardiner hjälper inte alltid, ganska störande och försöka sova när sovrummet lyses upp hela tiden.

Egentligen skulle ju Jerker ha kommit hem i lördags och sen åka vidare till Kina i söndags för att komma hem i onsdags, men pga allt som händer nu inom Sandvik stannade han kvar i Sverige och kommer hem på lördag. Så hans resa blev 2 veckor i sträck istället, men på lördag kommer han äntligen hem igen och både jag och barnen längtar. Mest barnen kanske, Linn skulle jag nog säga som har beställt 10st Svarta katten askar av sin pappa.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar